Pták István

alapító

Pták István vagyok, 59 éves vállalkozó, aki az élet számos kihívásával szembesült, ám ezek a kihívások formáltak olyanná, amilyen ma vagyok. Születésemtől fogva egy genetikai betegség kísér utamon, amelyhez még egy gyermekkori baleset is hozzájárult, s ezáltal mozgásomban korlátozottá tett. Azonban ez a korlátozás soha nem állt utamba, hogy sikeres vállalkozóvá váljak, és hogy elérjem céljaimat.

Az életem során megtanultam, hogy az akadályok leküzdése sokszor nem csupán fizikai erőfeszítést igényel, hanem lelki erőt és kitartást is. Ezek a tapasztalatok mélyen belém vésődtek, és erősen motiválnak arra, hogy másoknak segítsek, különösen azoknak, akik hozzám hasonlóan kihívásokkal néznek szembe. Szívügyem a sérült gyermekek támogatása, hiszen saját tapasztalataim révén jól ismerem, mennyire fontos számukra a támogatás, az odafigyelés és a bátorítás.

Rotary Klub tagként különösen fontos számomra a közösségépítés és a segítségnyújtás. Az elmúlt évtizedek során számtalan alkalommal vettem részt különböző jótékonysági projektekben, és mindig arra törekedtem, hogy tevékenységeim révén valódi változást hozzak azok életébe, akiknek szükségük van rá. Büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek a globális közösségnek, amely elkötelezett a szolgálat és a jószolgálati tevékenységek mellett.

Családom mindig is első helyen állt az életemben. Három csodálatos gyermekem van, akik már felnőttek és saját útjukat járják. Ketten közülük rotarys cserediákok voltak, ami rendkívül büszkévé tesz engem. Az ő élményeik és tapasztalataik révén még inkább megerősödött bennem a hit, hogy a Rotary Klub által nyújtott lehetőségek milyen hatalmas értéket képviselnek, és milyen fontos szerepet játszanak a fiatalok fejlődésében.

Mint vállalkozó, megtanultam, hogy az emberekkel való jó kapcsolat és a bizalom a siker alapkövei. Ugyanezt az elvet követem rotarys tevékenységeim során is. Hiszem, hogy a közösségünkben minden egyes tag egyedi értéket képvisel, és együtt, összefogva képesek vagyunk nagy dolgokat véghez vinni. Az évek során számos alkalommal tapasztaltam meg, hogy az együttműködés és a kölcsönös támogatás milyen erőteljes hatást gyakorolhat a közösségünkre.

Egészségi állapotom folyamatos figyelmet igényel, de ez sosem akadályozott meg abban, hogy aktívan részt vegyek a Rotary Klub életében és tevékenységeiben. Sőt, éppen ez a helyzet tett még elszántabbá és elkötelezettebbé. Ebben az évben az a megtiszteltetés ért, hogy én lehetek az Interactosok országos felelőse.

Számomra az, hogy segíthetek másokon, nemcsak kötelesség, hanem életcél is. Hiszek abban, hogy minden apró gesztus, minden támogatás és minden egyes együtt töltött pillanat hozzájárulhat ahhoz, hogy a világ egy jobb hely legyen.

Továbbra is szeretnék aktívan részt venni a klub munkájában, és újabb projekteket indítani, amelyek segítséget nyújtanak azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Bízom benne, hogy tapasztalataimmal, tudásommal és elhivatottságommal hozzájárulhatok ahhoz, hogy a Rotary Klub célkitűzései megvalósuljanak, és hogy együtt még több ember életét tegyük jobbá.