Diczkóné Untener Mónika

Diczkóné Untener Mónika vagyok, a Kazinczy Ferenc Tagintézmény 55 éves tanítónője és immár több mint harminc éve foglalkozom a matematika oktatásával alsó tagozaton. Pályafutásom során mindig is a gyerekek fejlődése és a tanulás iránti szeretetük felkeltése volt a legfontosabb a számomra. Hiszek abban, hogy minden gyermekben ott rejlik a tehetség, és tanítóként az a feladatom, hogy ezt kibontakoztassam.

Az évek során számos továbbképzésen és szakmai konferencián vettem részt, hogy naprakész maradjak az oktatás legújabb módszereivel és eszközeivel kapcsolatban.

Három nagykorú gyermekem van, Zsombor, Dalma és Botond, akik középiskolás korukban cserediákként tölthettek egy-egy évet Brazíliában, Tajvanon és Japánban a Rotary legnépszerűbb programja keretében. Ez maradandó élmény volt számukra, hiszen más kultúrával és nyelvvel ismerkedtek meg. Abban biztos vagyok, hogy ma sem döntenének másképpen.

A tanítás mellett aktív tagja vagyok a Rotarynak, a világ legnagyobb civil szervezetének., és évek óta töltöm be az országos EarlyAct megbízott pozíciót. Ez a közösség számomra nem csak barátokat és új ismeretségeket jelent, hanem lehetőséget arra, hogy részt vegyek a különféle jótékonysági projektekben és közösségi programokban. Szívügyem a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása, és gyakran szervezek gyűjtéseket számukra, legyen szó könyvekről, tanszerekről vagy éppen ruhaadományokról.

Szabadidőmben szeretek sportolni, főként futni, mert ott tudom a legjobban kikapcsolni magam.

Fontos számomra, hogy a munkámban és a közösségi tevékenységeim során pozitív példát mutassak a környezetemnek. Hiszem, hogy a tudás megosztása és a másokkal való törődés nem csak a diákok fejlődéséhez, hanem egy jobb, összetartóbb közösség kialakításához is hozzájárul. Célom, hogy folyamatosan fejlődjek, és hogy az életem minden területén maradandó értéket teremthessek.