InterAct klubok

Az Interact a középiskolások Rotaryja. Az Interact 1962-ben indult a jószolgálati és szociális klubok nemzetközi szervezeteként, a 12 és 18 év közötti fiatalok részére azért, hogy előmozdítsa a nemzetek közötti egyetértést és a békét. A világon létező több mint 17 000 Interact Klub mindegyikét egy-egy Rotary Klub szervezi, támogatja és felügyeli, illetve látja el tanácsokkal és ötletekkel. Maguk az ifjúsági klubok azonban önállóak, és világszerte megadják a közel 400 000 tagjuknak azt a lehetőséget, hogy csiszolják vezetői erényeiket, és megtanulják a csapatmunka értékét.

Az Interact az angol international (nemzetközi) és action (cselekvés) szavak összevonása. Nemzetközi, mert klubjai a világ mintegy 100 országában és földrajzi régiójában működnek olyan projektekkel, amelyek gyakran túllépik e földrajzi és politikai határokat. A cselekvés azért része az elnevezésének, mert az Interact tagjai olyan fiatalok, akik a tevékenységükkel elő szeretnék segíteni a problémák megoldását, javítani akarják az életminőséget, és újabb barátokra kívánnak szert tenni – mind saját közösségükön belül, mind pedig a nagyvilágban. Minden Interact Klub évente legalább két nagy szociális projektet valósít meg. Az egyik a helyi iskolát vagy közösséget szolgálja, a másik pedig a nemzetközi közeledést. Az interactosok a saját közösségeiken belüli projektjeik megvalósítására kreatív ötleteikkel gyűjtenek pénzt, ill. olyan projekteket terveznek, amelyek személyes közreműködést igényelnek – mint például egy idős ember házának kifestése, egy sportpálya kitakarítása, az eszközök megjavítása és festése, kertészkedés, bébiszitter-szolgálat vagy egyéb napi házimunka a rászoruló személyek számára.

Az Interact minden nemzetközi erőfeszítésének közös célja a tolerancia új hídjait építeni az emberek közé.

Ez a korosztály kapja a legnagyobb segítséget a Rotarytól, mert ez a korosztály a közösségi önszerveződés szempontjából nagyon fontos. Az önálló életvezetés igénye ebben a korosztályban a legerősebb, ehhez használható mintát kell mutatni a számukra.

InterAct Klub tagjaink:

Kövessen minket a közösségi médiában is!

Jelenleg 11 aktív Interact Klub tevékenykedik Magyarországon:

InterAct Club Baja

InterAct Club Debrecen Főnix

InterAct Club Eger

InterAct Club Kiskunhalas

InterAct Club Kisvárda Dragons

InterAct Club Mátészalka

InterAct Club Nyíregyháza

InterAct Club Orosháza

InterAct Club Szeged

InterAct Club Szentes-Csongrád

InterAct Club Szolnok

Eseményeink

Sorry, no events were found.