RotarAct klub

A Rotaract a Rotary egyik klubformája olyan 17-30 év közötti fiatalok számára, akik szabadidejükben azon fáradoznak, hogy hasznos tagjai legyenek a helyi közösségnek, segítséget nyújtsanak a rászorulóknak, és mindemellett jobban megismerjék világunkat.

A Rotaract a Rotary és az angol action (cselekvés) szavak összevonása. A világon mintegy 7 400 Rotaract Klubban közel 170 000 fiatal tevékenykedik.

A Rotaract Klubok általában helyi közösségi vagy egyetemi/főiskolai alapokon szerveződnek, és egy helyi Rotary Klub felügyeli, támogatja a működésüket. A Rotaract éppúgy, mint a Rotary, mentes minden politikától és kirekesztéstől. A Rotaract kulcsfontosságú tagja a Rotary-családnak (Rotary, Rotaract, Interact, RYLA-résztvevők, Rotary Alapítvány-ösztöndíjasok és önkéntesek).

Ma Magyarországon 8 klubnak összesen kb. 80 tagja van. A klubélet megkerülhetetlen és fő elemét a rendszeres klubtalálkozók képezik. Ezeken előadásokat, kulturális programokat, társas eseményeket és szociális akciókat szerveznek a fiatalok számára.

Az aktív Rotaract klubok Magyarországon:

RAC Debrecen Főnix

RAC Debrecen International Satellite

RAC Duna-Tisza Passport

RAC Budapest International

RAC Kecskemét

RAC Margitsziget

RAC Szeged

RAC Sopron